Balustrade

Maak elke trap af met een balustrade of borstwering! En niet alleen voor de functionaliteit en veiligheid langs de vide of rondom het trapgat. Balustrades en botsweringen worden namelijk ook gebruikt als designelementen die de trap helemaal afmaken!

Voordelen van de balustrade

  • Al onze strakke hekwerken en balustrades voldoen aan alle veiligheidseisen;
  • De balustrade en borstwering zijn designelementen die de trap afmaken;
  • Onze balustrades voldoen aan alle veiligheidseisen;
  • Eindeloos combineren mogelijk voor elke wens.

Type balustrades

De modellen voor balustrades zijn eindeloos. Wilt u een klassiek hek op de trap? Dan wordt vaak gekozen voor sierspijlen met een ornament of voor krulspijlen. En er is genoeg keuze! Er zijn namelijk vele verschillende soorten sierspijlen en sierornamenten voor balustrades te verkrijgen. Deze kunnen zowel op de trap als op de verdiepingsvloer worden geplaatst.

Balustrades van hout

Houten hekken ogen strak door rechthoekige houten spijlen te gebruiken. Bij een klassiek houten hek kun je het beste kiezen voor ronde gedraaide houten spijlen voor een sierlijk effect. Houten spijlen worden afgelakt naar de wens van de klant. Er is een ruime keuze aan houten sierspijlen in alle houtsoorten met uitzondering van vurenhout. Wij leveren ook complete houten trappen.

Bekijk alle houten trappen

Balustrades van metaal

Sierspijlen en sierornamenten van metaal hebben een luxe en moderne uitstraling. Bovendien kunnen metalen sierspijlen of metalen sierornamenten in iedere gewenste kleur worden gespoten. Hierdoor is er voor iedere smaak en stijl wel wat te vinden.

Design balustrades

Design balustrades zie je vaak in moderne hotels, restaurants en winkels in combinatie met een design trap. Ze worden ook gemaakt voor moderne woningen. De vrijdragende glasbalustrade is een minimalistische balustrade omdat de bevestigingsmiddelen niet opvallen. De handreling van de balustrade mag van hout zijn maar ook van (roestvrij)staal.

Veiligheid van balustrades

Onze balustrades voldoen aan alle veiligheidseisen. De standaard hoogte ligt tussen de 90 en 100 centimeter. Kinderen en huisdieren kunnen er niet over of onder het hekwerk door. De standaard eis voor balustrades met verticale spijlen is een maximale ruimte van 10 centimeter tussen iedere spijl.

Heeft u vragen? Onze trappenexperts kan u van de juiste informatie en advies voorzien.

Neem vrijblijvend contact op

Balustrade kopen?

Ontdek onze mogelijkheden voor balustrades op maat en van hoge kwaliteit. Onze trappenexperts kunnen u informeren over alle eisen die gesteld zijn aan balustrades. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.

Hieronder treft u een aantal voorbeelden van door ons te leveren balustrades. Wij nodigen u graag uit om een balustrade te vinden die aansluit bij uw wensen! 

Glas_balustrade_kantoorpand_1_list
Gratis adviesgesprek
Alle trappen Tel: 0299-463462