Zelfbouw trap

Een zelfbouw trap is dé ideale oplossing als u houdt van maatwerk. Een zelfbouw trap geeft uw woning meteen een persoonlijke touch en creëert een unieke uitstraling in iedere woonruimte. Wij bieden u zelfbouw trappen in allerlei materialen, vormen en maten.

Onderdelen van een trap

De meeste trappen zijn opgebouwd uit de volgende elementen:

  • Traptrede: het deel van de trap waar je je voet op zet tijdens het lopen.
  • Stootbord: de verticale delen tussen de traptreden. Stootborden gebruik je alleen bij dichte trappen. Hierdoor geef je de trap stevigheid en sluit je de trap af, waardoor er geen stof of ander vuil onder te treden terecht komt.
  • Trapboom: de zijkant van de trap. Hieraan bevestig je de treden en eventuele stootborden. Een trap bestaat meestal uit twee trapbomen.

Stappenplan voor een zelfbouw trap

Als u gekozen heeft voor een zelfbouw trap, is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. We hebben de handigste tips hier voor u op een rijtje gezet.

  • Allereerst bekijkt u de ruimte waarin de trap komt te staan en bepaalt u welke soort trap u hier graag wilt zien. Voorbeelden om over na te denken zijn: een spiltrap, wenteltrap, pianotrap, vlizotrap of molenaarstrap.
  • Het materiaal bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de trap. De meeste trappen zijn gemaakt van hout, beton, metaal of staal. En binnen deze categorieën zijn er ook keuzes te maken. Genoeg opties dus!
  • De afmetingen van de trap zijn erg belangrijk. Raadpleeg daarvoor eerst het Bouwbesluit. Hierin staan de voorschriften voor de afmetingen van trappen. Dit is bijvoorbeeld van belang als u in een nieuwbouwhuis woont.
  • Voor de afmetingen gebruikt u de trapformule. Met deze formule bereken je de juiste afmetingen die samen een goed beloopbare trap maken. En mocht u er zelf niet uitkomen, dan rekenen wij het graag voor u uit!

De trapformule is: 2 optreden (hoogte tussen 2 treden) + 1 aantrede (diepte tussen 2 treden) = 570 – 630 mm.

Advies op maat

Wij zorgen ervoor dat u dé zelfbouw trap vindt die aansluit bij uw wensen en budget. Onze zelfbouw trappen zijn altijd van hoge kwaliteit en eenvoudig te monteren/

Meer weten over onze zelfbouw trappen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Voorbeelden van zelfbouw trappen:

Zbt41-1_zelfbouw_spiltrap_ruimtebesparend_budgettrap_list
Gratis adviesgesprek
Alle trappen Tel: 0299-463462