RVS trap

RVS, ook wel bekend als roestvrij staal, is een combinatie van onder andere ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Onder hoge temperaturen worden alle materialen samengesmolten. Wordt er RVS verwerkt in een trap, dan geeft het de trap en de ruimte waarin deze staat een luxueuze uitstraling.

De voordelen van een RVS trap

1. Onderhoudsvriendelijk

Een RVS trap is zeer onderhoudsvriendelijk. Er wordt vaak gedacht dat er helemaal geen onderhoud nodig is bij RVS, maar roestvrij staal kan wel degelijk gaan roesten. Ook kunnen er krassen op het RVC komen.

Gelukkig is het schoonmaken van RVS wel heel gemakkelijk. Er zijn vele schoonmaakmiddelen op de markt die speciaal gemaakt zijn om RVS schoon te maken én te houden.

Let wel op: gebruik voor het onderhoud van uw RVS trap géén olie. Dit zorgt ervoor dat uw trap er stralend uitziet, maar laat ook vet achter op bijvoorbeeld de trapleuning. Dit komt op uw handen terecht en daarmee op andere plekken in uw huis.

2. Duurzaam

RVS als materiaal is duurzaam. In Nederland wordt RVS bijvoorbeeld geproduceerd onder toezicht van een strenge milieuwetgeving. Daarnaast gaat het lang mee en is het 100% recyclebaar. Dus ondanks dat het een wat duurdere optie is, is een RVS trap een investering voor de toekomst.

3. Combineren met andere materialen

Het materiaal RVS laat zich gemakkelijk combineren met allerlei andere materialen. Denk bijvoorbeeld eens aan hout of glas. Dus of het nu een trapleuning is of een ander onderdeel van de trap: RVS geeft uw trap altijd een unieke en bijzondere uitstraling.  

De nadelen van een RVS trap

1. Kosten

RVS is sterk en dat betekent dat het lastiger is om te bewerken. Daarom zijn de bewerkingskosten voor dit materiaal hoger dan bij ‘gewoon’ staal. Een trap van RVS trap is dus een aankoop waar u even over na moet denken, maar als het binnen uw budget past is het zeker een investering in uw huis en woongenot.

Meer weten over onze RVS trappen?

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van de vele RVS trappen die wij al eerder leverden. Mocht de ideale trap er voor u niet tussen zitten, dan helpen we u graag om een RVS trap te vinden die helemaal aansluit bij uw vraag.

Altijd persoonlijk advies op maat

Komt u er niet helemaal uit? Met onze 25 jaar aan ervaring en persoonlijk advies op maat zijn we u graag van dienst. Neem dus gerust contact met ons op.

Overzicht reeds geplaatste RVS trappen

Rvs-trap-met-balustrade_list
Gratis adviesgesprek
Alle trappen Tel: 0299-463462