Zoldertrap

Een vaste zoldertrap kan in veel gevallen de vlizotrap vervangen om de beschikbare ruimte op zolder optimaal te benutten. Een vaste trap naar zolder is veiliger dan de vlizotrap waardoor uw woonplezier wordt vergroot. Bovendien creëert u economische meerwaarde voor uw woning.

Voordelen van een zoldertrap

  • Veiliger dan een vlizotrap
  • Maakt de zolder goed toegankelijk
  • Creëert meerwaarde voor uw woning

Vlizotrap vervangen door een vaste trap

Om een vlizotrap te kunnen vervangen door een vaste trap naar zolder, is het vaak noodzakelijk om het bestaande vlizotrapgat te vergroten. Hierdoor kan worden voldaan aan de vereiste trap afmetingen voor een vaste trap. Dit heeft vaak als gevolg dat het vlizotrapgat dicht gemaakt moet worden, en dat het trapgat elders in het plafond gezaagd moet worden. Hierbij is voorzichtigheid geboden. Er moet namelijk rekening gehouden worden met steunbalken en met elektrische bedradingen.

Optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte

Met het plaatsen van een vaste trap naar zolder is het de bedoeling van dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de beschikbare ruimtes op de verdiepingen. Indien mogelijk wordt het trapgat geplaatst boven de ruimte waar de trap van de 1e naar de 2e verdieping zich bevindt.

Materialen voor een zoldertrap

Wij maken en leveren zoldertrappen van allerlei houtsoorten. De prijs van een zoldertrap varieert sterk en is afhankelijk van de gekozen houtsoort. Een trap van vurenhout is het goedkoopst. Vurenhout is het zachtste type hout die gebruikt wordt om een trap te maken.

Zoldertrap in een kleine ruimte

Vaak komt een zoldertrap in kleine ruimtes te staan. Trappenkopen, uw ervaren trappenspecialist, ziet dit als een uitdaging en komt met zijn expertise bijna altijd met een praktische oplossing voor dit probleem. Zo moet u bij het laten plaatsen van een zoldertrap rekening houden met de beschikbare ruimte in het plafond om een trapgat te maken en met de ruimte op de overloop. De basisprijs van een zoldertrap begint bij € 850,= excl. BTW.

Zoldertrap kopen?

Ontdek onze mogelijkheden voor een zoldertrap van hoge kwaliteit. Onze trappen experts kunnen u daarbij helpen. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Zdt01-1_witte_houten_trap_kwartslag_list
Gratis adviesgesprek
Alle trappen Tel: 0299-463462