Zwevende trap

Zwevende trappen worden constructief verstevigd door aan één kant van de trap – meestal de muurkant – de traptreden met elkaar te verbinden. De buitenkant van de trap is vrij van verbindingsstukken, hierdoor wordt de trap ook vrijdragend genoemd. Het verschil tussen de termen zwevende trap en vrijdragende trap is dat de verbindingsstukken onzichtbaar zijn gemaakt bij de vrijdragende trap. De trap hangt vrij in de ruimte doordat de trapconstructie in de muur is weggewerkt.

Voordelen zwevende trap

  • Mogelijkheid voor zwevende trap met kwartslag, wanneer alle traptreden in de muur bevestigd kunnen worden;
  • Prachtige minimalistische stijl door de zwevende traptreden;
  • Mogelijkheid om de glazen balustrade in de vloer te bevestigen;
  • De zwevende traptreden kunnen behandeld worden naar wens van de klant.

Minimalistische stijl

De zwevende trap hangt vrij in de ruimte – hierdoor komt de term hangtrap ook regelmatig voor. Alleen de traptreden zijn zichtbaar waardoor het geheel een minimalistische look & feel krijgt. Voor de veiligheid wordt bij de zwevende trap vaak een muurleuning en glazen balustrade geplaatst welke de minimalistische stijl van de trap geen afbreuk doet. De glazen balustrade of het glazen hekwerk wordt bevestigd aan de traptreden. Het is ook mogelijk om de glazen balustrade in de vloer te bevestigen waardoor ook het glas lijkt te zweven.

Tips voor de zwevende trap

Omdat de traptreden de enige zichtbare onderdelen van de zwevende trap zijn is het aan te raden om te kiezen voor een mooie duurzame houtsoort. De zwevende traptreden kunnen vervolgens behandeld worden naar wens van de klant. Het hout kan bijvoorbeeld gerookt worden met vervolgens een whitewash wax behandeling. Meestal is de afwerking van de (parket)vloer doorslaggevend bij het kiezen van de behandeling. Onze trappenexperts kunnen u hierbij van advies voorzien.

Zwevende trap kopen

Ontdek onze mogelijkheden voor een zwevende trap op maat en van hoge kwaliteit. Wij komen uw nieuwe zwevende trap vakkundig inmeten en verzorgen tevens de montage. Laat u adviseren door één van onze trappenexperts in onze showroom.

Hieronder treft u een aantal voorbeelden van reeds door ons geleverde zwevende trappen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wij nodigen u uit een zwevende trap te vinden die aansluit bij uw wensen.

Zwevende-trap-hout-tr1_list
Gratis adviesgesprek
Alle trappen Tel: 0299-463462