Kwartslagtrap

Moet er in een kleinere ruimte in uw huis een trap geplaatst worden, dan is een kwartslagtrap een goede keuze. Door de slag in de trap is deze zeer geschikt voor de kleine en hoekige ruimtes.

De uitstraling van de trap

De naam zegt het al: de kwartslagtrap heeft een kwart slag in zich. Dit betekent dat er een slag van 90 graden gemaakt wordt. De trap bestaat in de draai uit verdreven treden. Dit houdt in dat de treden aan de buitenkant breder zijn dan aan de binnenkant.

Deze slag, of draai, kan bovenaan of onderaan de lengte van de trap gemaakt worden. De draai zelf kan ook twee kanten op: linksom of rechtsom. De kwartslagtrap is dus helemaal aan te passen aan uw wensen en woonruimte.

De voor- en nadelen van een kwartslagtrap

Twijfelt u of een kwartslagtrap geschikt is voor uw woonruimte, dan hebben wij de voor- en nadelen alvast voor u op een rijtje gezet. Dit kan u helpen de knoop door te hakken.

Voordelen

  • Zeer geschikt om te plaatsen in een woonkamer of hal
  • Een kortere traplengte
  • Past in hoekige ruimtes
  • Ruimte vrij onder de trap

Nadelen

  • Valt door het maatwerk in een hoger prijssegment
  • Lastiger om te bewandelen door de afwisseling in treden

Meer weten over onze kwartslagtrappen?

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van kwartslagtrappen die wij al eerder leverden. Mocht uw droomtrap er niet tussen zitten, dan helpen we u graag om een kwartslagtrap te vinden die compleet aansluit bij uw wensen.

Advies op maat

Komt u er niet helemaal uit? Met onze 25 jaar aan ervaring en persoonlijk advies op maat zijn we u graag van dienst. Neem gerust contact met ons op.

 

 

Voorbeelden van reeds geplaatste kwartslagtrappen:

Kwt20-1_klassieke_trap_met_houten_treden_list
Gratis adviesgesprek
Alle trappen Tel: 0299-463462