Wenteltrap

Een wenteltrap is een royale trap die vrij staat in de ruimte. De wenteltrap kenmerkt zich als de trap met een elegant en glooiende vorm. Je zou denken dat een wenteltrap om een spil is gewenteld, maar dat is niet helemaal correct. Deze elegante trap siert namelijk de ruimte met twee zwierende gewalste trapbomen die tegenaan de verdiepingsvloer en of boven op de vloer zijn bevestigd. De twee trapbomen zijn de dragende constructie van de trap.

Voordelen van een wenteltrap

  • Elegant
  • Luxe uitstraling
  • Lust voor het oog
  • Ruimtebesparend

Wenteltrap in een open ruimte

De gebogen trapbomen van stripstaal en eventueel gebogen trap balustrades van de wenteltrap komen het beste tot hun recht in een open ruimte. Je ziet spiraalvormige trappen bijvoorbeeld veel in hotellobby’s, winkels en andere publieke ruimtes. Echter heeft een gewalste trap ook in een woning door haar glooiende vormen dezelfde prestigieuze en uitnodigende uitstraling. Daarnaast is het een prachtige afspiegeling van uw unieke interieurwensen.

Wenteltrap is een lust voor het oog

De wenteltrap is een lust voor het oog en de mogelijke variaties in trapstijlen kennen geen grenzen. De trapbalustrade is bepalend voor de stijl van de trap en kan variëren van minimalistisch of modern tot aan klassieke. Hierbij kunnen balustrades van glas of trapbalustrades met klassieke sierspijlen of enkel gebogen handleuningen op de trap toegepast worden. Of slechts een leuning aan de muur, voor een minimalistisch look. Een design trapleuning of trapbalustrade complementeert de wenteltrap en creëert een waardevolle toevoeging aan de design.

Houten wenteltrap

Een houten wenteltrap als alternatief voor de standaard houten trap is mogelijk. Rekening dient gehouden te worden met het feit dat in het algemeen een wenteltrap veel ruimte in beslag neemt.

Wenteltrap kopen?

Ontdek onze mogelijkheden voor een wenteltrap van hoge kwaliteit. Onze trappen experts kunnen u daarbij helpen. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Wenteltrap_van_rvs_list
Gratis adviesgesprek
Alle trappen Tel: 0299-463462